Iratok helyett file

Cégkivonat

Minden cégnél van egy polc, tele mappákkal, iratrendezőkkel, és olyan iratokkal, amire jóformán soha sincs szükség. Sőt, ez még csak a szerencsésebb eset, mert vannak akik komplett szekrényeket vagy épp raktárt töltenek meg ilyen iratokkal.
Azonban manapság már egyre kevesebb az ilyenekre a szükség, hiszen rengeteg irat keletkezik, ami elektronikus formában is hiteles. Ilyen lehet például egy hiteles cégkivonat, ami digitális aláírással van ellátva Nem kell kinyomtatni, sőt nem is érdemes a papírt fogyasztani, illetve a helyet pazarolni a polcon. Elég ha elektronikusan rendelkezésünkre állnak ezek a hiteles dokumentumok.

Sok vállalkozás, webshop már a számlát sem küldi el papír alapon, csak e-mailben elektronikusan. Sőt, sok esetben ezek a számlák visszakereshetők a webáruházban létrehozott ügyfélfiókból is, így csak arra kell emlékeznünk, hogy az adott terméket melyik webáruházban vettük, a számla pedig meg lesz biztosan.

A kereskedelmi cégek, szupermarketek is igyekeznek ezzel lépést tartani. Egyes áruházláncok applikációjában már elérhetők az addigi vásárlásaink blokkjai, így egy esetleges reklamáció, vagy visszáru igényünk sokkal egyszerűbben érvényesíthető, nekünk el sem kell rakni a blokkot, ha használtuk a vásárláskor az appot.

Megosztás