Így bútorozz be egy ékszerboltot!

Vitrin

Eleve nem egyszerű feladat egy bolt berendezése, de ha egy ékszerboltról van szó, akkor különösen nagy odafigyelést, és gondos tervezést igényel.

Mivel kis méretű, és különösen nagy értékű termékekről van szó, így kiemelten fontos a biztonság. Ennek a biztonságnak viszont nem szabad annak a rovására menni, hogy a vásárlók jól átláthassák a kínálatot.

Az ékszervoltok fő berendezési tárgyai a vitrinek. Ezek üveg falú szekrények, így a vásárló láthatja az ékszereket, körbe is járhatja azokat. Ha a vitrin fal mellé kerül, akkor érdemes a hátsó falát tükörből készíteni, hogy az elhelyezés ellenére hátulról is láthatók maradjanak a kiállított ékszerek.
Ami még nagyon fontos, hogy megfelelő világítás kerüljön a vitrinekbe. Manapság szinte csak led-es fényforrást használnak. Ennek több előnye is van. Kicsi a fogyasztása, és nem termel hőt. A hő itt kritikus, hiszen az üvegfalú vitrineket jól fel tudná melegíteni belül egy hagyományos fényforrás.
A led szalagok elhelyezésekor különös figyelmet kell fordítani arra, hogy ne tükröződjön a fény az üvegen úgy, ami a belátást akadályozná.

Megosztás